Activiteiten

U vindt hier de activiteiten in de kerk van Krewerd. Activiteiten in de andere kerken van de SOGK vindt u onder het kopje  "Alle SOGK Activiteiten".

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK) organiseert activiteiten voor al haar deelnemende kerken. Een overzicht van deze activiteiten wordt hieronder getoond.

Er zijn momenteel geen activiteiten.

Vrijdag 12 oktober t/m 3 februari 2019
Relieken

Relieken

Vanaf 12 oktober toont Museum Catharijneconvent een ongekende variëteit aan krachtige relieken. Van een reliekhouder met een splinter van de doornenkroon van Jezus, zand en stenen uit het Heilig Land, een huisaltaar met een haar van Diego Maradona, zem-zem water uit Mekka tot aan bodhiblaadjes afkomstig van de plaats waar Boeddha tot verlichting kwam. Van schitterend tot onooglijk, van imponerend tot ontroerend. Eén van de topstukken komt uit het Louvre: een rijk versierde houder met een fragment van de doornenkroon van Jezus.

Locatie Catharijneconvent Utrecht: Lange Nieuwstraat 38 Utrecht
Lees meer
Vrijdag 9 november t/m 2 december 2018
World Press Photo in Groningen

World Press Photo in Groningen

Wij bieden de WORLD PRESS PHOTO tentoonstelling een podium in Groningen: prachtige persbeelden, portretten en documentairefoto's uit alle windstreken. Deze foto's vertellen unieke verhalen waar nog veel meer over te weten is; wat gebeurt er in de wereld, hoe communiceert beeld en hoe is zo'n foto gemaakt? Het is mogelijk de tentoonstelling te bezoeken met de klas of uw collega's. Van 9 november - 2 december 2018 zijn we terug in de Synagoge.

Locatie Folkingestraat synagoge: Folkingestraat 60 Groningen
Lees meer

20

november
Kerk open

Kerk open

In onze kerk doen we al eeuwen lang aan geloven, trouwen, rouwen en dopen. Op de open kerk middagen bent u van harte welkom voor rondleidingen, informatie, even sfeer proeven, rondkijken of een praatje maken. Verder is de kerk een podium voor o.a. orgelconcerten, koren en allerlei andere initiatieven. Er worden exposities georganiseerd, door ons of door iedereen die van deze mogelijkheid gebruik wil maken. Voor meer informatie over de mogelijkheden van zowel Kerk als Leerkerkje: tel: 06-38678304 Let op! Afwijkende openingstijden: Zaterdag 14 juli open van 11.00-17.00 voor Rondje Midden Groningen. Zaterdag 5 augustus van 11.00-17.00 uur Rondje Midden Groningen. Zaterdag 8 september van 10.00-17.00 uur Open Monumentendag. Zondag 9 september van 10.00-17.00 uur Open Monumentendag. Zaterdag 13 oktober van 11.00-17.00 uur Rondje Midden Groningen.

Locatie Kerk Noordbroek: Noordersingel 1 Noordbroek
Tijd 13:00 - 17:00 uur
Prijs Toegang gratis
Inlichtingen eschriever@ziggo.nl

22

november
Berlijn in historisch perspectief

Berlijn in historisch perspectief

Tjalling Visser is stedenbouwkundige. Hij doceerde aan de Academie van Bouwkunst in Groningen en was werkzaam bij de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Het mag een wonder heten dat Berlijn er nog is, want de geschiedenis van deze stad was op gezette tijden zeer heftig. Maar ook uitermate boeiend! Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog was het centrum van Berlijn totaal verwoest. Van 1961 tot 1989 verdeelde de Muur de stad in oost en west, en deze twee helften ontwikkelden zich verschillend van elkaar. Onder invloed van een enorme bouwinspanning, die overigens nog steeds doorloopt, is de stad er wonderwel bovenop gekomen. Nu bruist Berlijn weer als één ondeelbaar geheel, zij het wel in een vernieuwde stedelijke jas, met uiteenlopende stadsbeelden. Een opmerkelijke actuele gebeurtenis is de wederopbouw van het Berliner Stadtschloss op het Spree-eiland. Vanwege het replica-karakter een discutabele ingreep, die veel geld kost, maar wel op een historisch belangrijke plek de stadsstructuur repareert. In het voorjaar van 2019 zal de lezing worden gevolgd door een tweede deel met als titel: Berlijn 2019, metropool met veel gezichten. Aanmelden voor de lezing of tel. 050 318 8651

Locatie Remonstrantse Kerk Groningen: Coehoornsingel 14 Groningen
Tijd 19:30 - 21:30 uur
Prijs Toegang €12,50. Voor donateurs €11,00.
Inlichtingen aanmelden@kunstinzichtgroningen.nl
Lees meer

24

november
Toonkunstkoor Delfzijl

Toonkunstkoor Delfzijl

Toonkunstkoor Delfzijl geeft in hun jubileumjaar - het koor bestaat 75 jaar - wederom een concert in de Nicolaikerk in Appingedam. Het koor brengt twee werken ten gehore: Missa No 9 van J.D.Heinichen, en van Michel Corrette het Laudate Dominum de coelis o.l.v. Vincent Hensen. Orkest: Suonare d’Amatori Solisten: Elizabeth Kooy sopraan, David van Laar altus, Jeroen Helder tenor, Ben Brunt bas. Concerto voor hobo d’amore van Antonio Lotti door Erik Wijma. Entree: € 20,00, voorverkoop € 17,50, CJP houders € 10,00.

Locatie Nicolaikerk Appingedam: Wijkstraat 32 Appingedam
Tijd Aanvang 20:00 uur
Prijs Toegang EUR 20,00
Lees meer

24

november
Jack and the Weatherman

Jack and the Weatherman

Folk, pop, reggae. Een avond vol liedjes vanuit het hart, in het hart. Reserveren via email.

Locatie Kerk Garnwerd: Burg. Brouwerstraat 1 Garnwerd
Tijd Aanvang 20:00 uur
Prijs Toegang EUR 15,00
Inlichtingen tegastingarnwerd@gmail.com
Lees meer

24

november
Orgelconcert

Orgelconcert

Orgelconcert door Minne Veldman, Plaats: Goede Herder Kerk te Bedum. Datum: D.V. zaterdag 24 november a.s. Aanvang: 20.00 u. Entree: 10 euro, kinderen tot 12 jaar gratis.

Locatie Goede Herder Kerk: Schultingastraat 1 Bedum
Tijd Aanvang 20:00 uur
Zaterdag 24 november t/m 25 november 2018
Shop vintage kleding

Shop vintage kleding

Op zoek naar een leuke nieuwe outfit? Zaterdag 24 november en zondag 25 november is er weer een Vintage Kilo Sale in de Der Aa-kerk. Ook deze keer is de kerk weer gevuld met kledingrekken vol met leuke vintage kleding. Zaterdag is de kerk geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Vintage Kilo Sale Bijzonder aan deze kledingverkoop is dat de kleding niet per stuk is geprijsd, maar per kilo wordt afgerekend. Speciaal voor dit weekend is er twee ton aan mooie vintage kleding geselecteerd. De voorraad wordt beide dagen steeds aangevuld, dus er is continu keuze uit een ruim assortiment kleding voor hem en voor haar. The Vintage Rebel De Vintage Kilo Sale wordt georganiseerd door The Vintage Rebel. Een organisatie die vintage kledingbeurzen door heel Nederland organiseert op bijzondere locaties. zaterdag 24 november van 12.00 uur tot 17.00 uur zondag 25 november van 12.00 uur tot 16.00 uur Toegang: gratis Prijs per kilo: € 15,-. Er is geen minimum of maximum vereist, het gewicht x € 15 = wat je afrekent. Kijk ook op Facebook voor meer informatie.

Locatie Der Aa-kerk Groningen: Akerkhof 2 Groningen
Tijd 12:00 - 17:00 uur
Prijs Toegang gratis

24

november
Absint van Satie - Passies en Havinga

Absint van Satie - Passies en Havinga

Op zaterdagavond, 24 november 2018 een prachtige voorstelling van Passies en Havinga over Satie in 'T Sael. 'T Sael is het middeleeuwse voorhuis van de monumentale pastorie in Groot Wetsinge. Dit concert begint om 20.00 uur. Pianomuziek, verhaal en zang, in combinatie met film en dans. Absint is een programma rondom de Franse componist Erik Satie (1866-1925). Dit programma bestaat uit twee delen. Vóór de pauze vertelt Gea Passies over het leven en de muziek van Satie, waarbij we enkele liederen en pianowerken laten horen. Na de pauze vertonen we de film “Satie and Suzanne”. Deze film vertelt het gedramatiseerde liefdesverhaal van Erik Satie en Suzanne Valadon, en dit verhaal wordt gedanst door Cirque du Soleil. We vertonen de film zonder het originele geluid; het geluid wordt door óns ingevuld. Johanan Havinga speelt de muziek (uiteraard van Satie), en Gea Passies vertolkt de gedachten van Suzanne. Tijdens de pauze verzorgen wij heerlijke hapjes passend bij de voorstelling. De mooie muziek, de heerlijke hapjes en de intieme sfeer zorgen voor een prachtige avond. Deze voorstelling kost €15,00 inclusief hapjes. Tijdens de pauze serveren wij hapjes passend bij de tijd of thema van de muziek. De oude ruimte met een prachtige akoestiek zullen u verrassen. In verband met beperkte zitplaatsen is reserveren wenselijk. Dit kan via de website en telefonisch 050-306 21 96

Locatie 't Sael: Karspelweg 2 Groot Wetsinge
Tijd Aanvang 20:00 uur
Prijs Toegang EUR 15,00
Lees meer

25

november
Wandeling van Borg naar de kerk van Slochteren

Wandeling van Borg naar de kerk van Slochteren

Op zondag 25 november kunt u mee wandelen van de Fraeylemaborg naar de Hervormde Kerk in Slochteren. Onder leiding van een gids loopt u vanaf het voorterrein van de Fraeylemaborg naar de eeuwenoude kerk met zijn karakteristieke vrijstaande toren. De route voert door het dorplint van Slochteren en onderweg is er aandacht voor de historische relatie tussen de borg en de kerk. De historische verbondenheid tussen de Hervormde kerk met de Fraeylemaborg en zijn voormalige bewoners is groot. Dit spreekt onder meer uit de rouwborden van Henric Piccardt en Anna Rengers die een wand van de kerk sieren. In en rondom de kerk krijgt u uitleg over deze verbondenheid. De start van de wandeling is om 14.00 uur bij de Museumwinkel in het Koetshuis van de borg. Kosten € 3,00 per persoon Reserveren is aanbevolen (0598-421568)

Locatie Koetshuis van de Borg
Tijd Aanvang 14:00 uur
Prijs Toegang EUR 3,00
Lees meer